Skru av jobbmodus, og skru på feriemodus!

En trebro som leder til en vakker sandstrand med turkis vann foran et spektakulært fjellandskap under en klar blå himmel, symboliserer ro og naturskjønnhet i sommerferien.

Sommerferien er en tid for avslapping og ladning av eget batteri. Det er en mulighet til å komme seg bort fra den hektiske hverdagen og få tid til å nyte livet utenfor arbeidsplassen.

Dette er viktig for alle og enhver, men kanskje litt ekstra viktig for de som ofte opplever at de må være tilgjengelige og engasjert i jobben døgnet rundt, 365 dager i året. I mange tilfeller gjelder dette personer med lederansvar. Å ta seg tid til å virkelig koble av og ta vare på sin mentale helse i løpet av sommerferien, kan være avgjørende for både personlig velvære og profesjonell suksess. Til tross for dette så sitter nok mange ledere i hagestolen sin og nyter sommerværet samtidig som de svarer på jobbmail, og kanskje de til og med tar seg tid til å bli med på et aldri så lite møte på Teams. Lades batteriet samtidig som det brukes, eller står det på stedet hvil (no pun intended)?

I en lederstilling er presset og ansvaret ofte betydelig. Å være konstant tilgjengelig for å ta avgjørelser, håndtere problemer og veilede ansatte kan være utmattende over tid. Sommerferien gir en verdifull mulighet til å bryte denne syklusen og opprettholde en sunn work-life balanse. Ved å ta seg tid til å virkelig koble av fra jobben og fokusere på andre aspekter av livet, kan ledere gi seg selv en etterlengtet pause og revitalisere sin energi og motivasjon.

I tillegg til å gi en pause fra arbeidet, gir sommerferien også muligheten til å dyrke interesser og lidenskaper utenfor arbeidslivet. Ledere kan bruke denne tiden til å forfølge hobbyer, tilbringe tid med familie og venner, reise eller engasjere seg i aktiviteter som gir dem glede og tilfredshet (teamsmøter og jobbmail inngår vanligvis ikke i slike aktiviteter, hvert fall ikke i ferien). Dette bidrar til å skape en balansert tilværelse og et helhetlig velvære. Å ha et rikt og meningsfylt liv utenfor arbeidet kan også være en kilde til inspirasjon og kreativitet når man er tilbake på jobb.

Det er også viktig å merke seg at når ledere prioriterer sin egen velvære og tar seg tid til å koble av, blir de også et bedre eksempel for sine ansatte. Når ansatte ser at deres leder verdsetter balanse og mental helse, blir de mer tilbøyelige til å gjøre det samme. Dette kan bidra til å skape en sunnere arbeidskultur og øke trivselen og produktiviteten i organisasjonen som helhet.

Sommerferien er en verdifull tid for både ledere og ansatte. Bruk denne tiden på å koble av fra jobben og ta vare på din mentale helse. Ved å gi seg selv en velfortjent pause og fokusere på andre aspekter av livet, kan man revitalisere seg selv, forbedre sin mentale ytelse og skape en sunn work-life balanse. Dette er ikke bare viktig for egen personlig trivsel, men også for din profesjonelle suksess, og lederes evne til å engasjere sine ansatte effektivt.

Noen refleksjoner fra en leder:
“Det er mange ledere som ikke har muligheten til å koble seg helt av. Driver du en liten virksomhet, så har du ikke muligheten til å delegere alle oppgaver i ferien. Men det blir da viktig å koble av imellom og kanskje begrense dette til å kun gå inn en gang om dagen. Selv leser jeg mail igjennom hele ferien. Men har ikke på noen varsler, slik at jeg fysisk må gå inn for å se om det har kommet mailer. Tar som regel en runde samtidig med morgen kaffen. Og så kobler jeg av resten av dagen. Er helt enig i at det er viktig å begrense dette til minimum, men alle har ikke muligheten (selv om jeg har det ?)”.